HomeKernwerkersJurjen

Jurjen

Supporter

Met trots mag ik mezelf de aanjager van Kernwerken noemen.
Een initiatief waar alles samenkomt; visie, fysiek, mentaal, sociaal, zakelijk, privé, confrontatie, veel plezier, kennis, ervaring, interesses en het (samen)werken met mensen.
Maar vooral een waardevolle maatschappelijke bijdrage leveren.

Met grote verbazing en tegelijkertijd met veel nieuwsgierigheid kijk ik naar de wereld om me heen. Wat gebeurt er allemaal? Wat voor effect heeft dit op mij als persoon?
Hoe denken de jongens en de meiden uit de nieuwe generatie? Wat voor effect heeft dit op de manier hoe we met elkaar omgaan?
En nog een stuk of -tig maatschappelijke vragen die me bezig houden.

Ik geloof oprecht dat we als mens fysiek, mentaal en sociaal alsmaar zwakker worden. Dat kan ook niet anders als we altijd maar streven naar makkelijk.
Van elektriciteit, naar water, riolering, wonen in stenen en betonnen huizen, vervoersmiddelen naar huishoudelijke apparaten, naar verstelbare meubels, afstandsbedieningen, kleding om ons droog en warm te houden, vloerverwarming, de talloze opties in een auto en tot alles uit de digitale wereld.
Ik heb tijdens het avondeten wel eens de vraag aan mijn kinderen gesteld, "Wat zou er gebeuren als we nu een maand geen elektriciteit tot onze beschikking hadden? Zouden we het overleven (met een knipoog)?"
Met Kernwerken wil ik mensen op een speelse en confronterende manier uitdagen weer naar zichzelf te kijken en de mens weer sterker maken.

Aikido speelt een ongelooflijk belangrijke rol in alles wat ik doe. Inmiddels kan ik zeggen dat het aan mijn dna is toegevoegd.
Deze Japanse krijgskunst gaat, in tegenstelling tot alle andere krijgskunsten, uit van het inschakelen van mensen in plaats van het uitschakelen van mensen. Het streeft juist naar harmonie. Je persoonlijke ontwikkeling is een enorm belangrijk proces tijdens de trainingen. Leren handelen vanuit liefde, je ego zo klein mogelijk houden, de ander respecteren en zonder te domineren leiding te nemen zijn enkele voorbeelden van thema's die voorbij komen. En bijna altijd tegelijkertijd. Complex!
Ik hoop dat je de link ziet met het dagelijkse leven.

De mentale druk die jongeren ervaren, heeft veel impact. De cijfers liegen er niet om en dat vind ik enorm zorgwekkend. Ook voor de mensen die in de Zorg werken of in het Onderwijs hebben al langere tijd te maken met hoge werkdruk. En toch moeten we maar passen in het systeem.
Ik heb zelf twee kinderen in een puberleeftijd en ook ik kan me soms erg verbazen en ja, ook irriteren, aan hun gebrek aan daadkracht, aan hun schermverknochtheid, aan hun 'ik heb er even geen zin in'-mentaliteit. Zij missen in mijn ogen een gezonde dosis werklust, zijn onzeker over zichzelf en hebben weinig doorzettingsvermogen.
Hier komt de grap; hier hebben we met z'n allen zelf voor gezorgd! Het is een logisch gevolg van de trend die decennia geleden is ingezet.

Je moet mee met je tijd wordt er gezegd. Klopt. Tot op zekere hoogte.
Ik geloof in een 'best of both worlds', waarin we van elkaar leren. Waar we onze eigen identiteit leren kennen, of verder ontwikkelen.
Elkaar leren begrijpen door te luisteren, te onderzoeken en in gesprek te gaan zonder direct te reageren naar je eigen maatstaven en fel uit te halen naar de ander.

Met Kernwerken wil ik visies bij elkaar brengen in een setting waarbij je in een veilige situatie keihard wordt geconfronteerd met jezelf, onwijs veel plezier wordt gemaakt en waar je ervaringen opdoet voor de rest van je leven. Dat gun ik iedereen.

De voordelen

VERLATEN COMFORTZONE

Deelnemen aan een reeks 'high pressure' activiteiten.

VEERKRACHT

In staat zijn om conflicten te managen.

ZELFREDZAAMHEID

Zelf ervaren hoe je reageert en handelt onder druk.

WEERBAARHEID

Leren om uitdagingen te omarmen.

VERBINDEN

Persoonlijk leiderschapsprogramma in een groep.

IDENTITEIT

Je zelfbewustzijn aanwakkeren.